Skip to main content

Hoe bereik je Gen Z?

Hoe bereik je Gen Z en Millennials het beste? Met deze vraag houdt House of Icons zich voornamelijk bezig. Als influencermarketingbureau, gevestigd in Amsterdam, helpen wij bedrijven binnen de lifestyle-, beauty- en fashionbranche met hun social media strategie. Om op die manier de band met de achterban aan te gaan, te versterken en verder uit te bouwen.

We creëeren communities, zorgen voor meer binding en interactie met de doelgroep, meer traffic naar de site en meer verkoop van producten. Dit doen we door influencers te matchen met het merk en samen de juiste kanalen te vinden om de doelgroep te bereiken. Dat kan via social media campagnes op TikTok, Instagram, Facebook of YouTube, maar ook via offline events, die online net zoveel impact genereren.

Uiteraard doen we dat niet zomaar. Gen Z en Millennials worden namelijk niet langer overtuigd door traditionele reclames. Om Gen Z en Millennials te kunnen bereiken met een social media campagne, is het belangrijk ze eerst goed te kennen.

Wat kenmerkt Gen Z?

 • Gen Z heeft een geboortedatum tussen 1995 en 2012. Leeftijd tussen de 8 en 25 jaar.
 • Het belangrijkste aan Gen Z: deze generatie kent geen leven zónder internet. Het doet álles online, want via hun smartphone ligt de wereld aan hun voeten en is informatie altijd binnen handbereik. Dat maakt ze tegelijk heel kritisch, ze nemen niets zomaar aan. Ze kunnen informatie namelijk direct online checken.
 • Gen Z brengt een groot deel van de tijd door op social media. Ze functioneren het liefst omnichannel, wat betekent: per chat, via social media, per e-mail of in person. Bedrijven moeten op verschillende manieren kunnen klaarstaan om Gen Z te bedienen.
 • In 2020 omvat Gen Z 40% van alle consumenten. (Bron: Retailtrends)
 • Het verhaal achter het merk is bij deze doelgroep enorm interessant. Daarmee kunnen ze checken of het bedrijf dezelfde normen en waarden deelt. Echtheid is daarin erg belangrijk, perfectie is overrated.
 • Gen Z vaart op reviews. Ze zoeken vaak de beste producten of deals. Ook voor de rest van het gezin, hun mening heeft dus invloed op andere gezinsleden, die beslissen over de aankoop van een product.
 • Beeld is enorm belangrijk. Video’s zijn niet meer weg te denken. Ze vertrouwen influencers en tutorials op hun mening en deskundigheid.

Wat kenmerkt de millennial?

 • De Millennial is geboren tussen 1980 en het jaar 2000. Leeftijd van 20 tot 40 jaar.
 • Ze gaan eerder voor hun eigen geluk dan voor de stabiliteit van een inkomen en hechten meer waarde aan sociale zaken dan aan economische zaken. Ze kiezen eerder voor producten waar ze blij van worden en zijn gefocust op zelfontplooiing.
 • Millennials komen uit het pre-internet tijdperk en weten hoe het is om informatie te moeten opzoeken in boeken, archieven en bibliotheken. Toch hebben ze zich razendsnel aangepast. Uit onderzoek blijkt dat 83% van de Millennials met hun telefoon slaapt. (Bron: Nielsen, Amerika)
 • Millennials zijn diehard online shoppers en varen op online recensies. 80% van de millennials doet namelijk geen aankoop zonder eerst online een recensie te hebben gelezen.(Bron: BOXT).